Paastumise eesmärk on oma keha mürkainetest, haigustekitajatest, põletikest ja jääkainetest puhastamine. Kuid kui me ütleme, et paastumise eesmärki aitab täita ka fermenteeritud joogi igapäevane tarbimine… Vaatame veidi lähemalt, mis sellisel juhul meie keha protsessides toimub.

Fermenteeritud ehk hapendatud toidud aitavad kaasa organismi isepuhastumisprotsessidele. Fermenteeritud joogiga tarbime suurel hulgal ka meie seedetegevuses olulisi baktereid, nagu piimhappebaktereid ja bifidobaktereid. Need bakterid aitavad meie seedekulglas toitu väiksemateks osakesteks lagundada, muutes toidu organismi jaoks biosaadavamaks ja me saame rohkem toitaineid kätte. Kasulikud bakterid ja aktiivsed ensüümid toimivad ka soolte detoksikaatoritena. Neil on võime isegi raskemetalle kehast välja viia.

Lisaks, hapendatud joogis olev piimhape vähendab ka meie soolestikus pH-d, mis pärsib kahjulike bakterite kasvu ja seeläbi väheneb ka toksiliste jääkide kogunemine.

Fermenteeritud joogi tarbimise puhul tänu sellele, et suudad tõhusamalt toitaineid omastada ja Su keha kasutab nüüd seedimiseks vähem energiat, jääb Sul endal rohkem energiat alles ja tunnedki end energilise ja elujõulisena.

 

Lihtne keha puhastamise kuur:

  • 7 päeva järjest süüa või juua iga päev hapendatud toite või jooke
  • Selle 7 päeva jooksul vältida suhkrut, gluteeni ja piimatooteid
  • Pärast 7 päeva lisa oma menüüsse rohkelt rohelist, mis puhastab ka Su maksa (pisirohe, idud, salatilised, nn koduaia umbrohud ja isegi vetikad).

Pisirohe saab aknalaual kasvatada aasta läbi. Sama on idudega.

Ideaalis peaks selline toitumine kestma muidugi elustiilina pidevalt, mitte vaid kevadeti.

 

 

Üks lihtne kuid ülivõimas harjumus, mis aitab hoida keha puhtana

 

Mälu toit hästi korralikult läbi. Süljesta põhjalikult. Söö aeglaselt. Nii saad rohkem mineraalaineid ja vitamiine toidust kätte.

Läbinärimata toit on kehale suureks koormaks. See tekitab nii seedeprobleeme kui ka jätab palju mürkaineid kehasse. Isegi kuni 70-80% toidu enda energiast võib siis minna selle sama toidu töötlemiseks ja väljutamiseks. See on kehale väga kurnav.

Kui kehal on kõik vajalikud mineraalained olemas ja piisavalt ensüüme ning häid baktereid, siis mürgid ja raskemetallid ei saa ka meie kehas palju kahju teha ning nad väljutatakse kergemini. Probleem tekib siis, kui kehas on mineraalainete puudus ja sel juhul raskemetallid võivad hakata bioühendites mineraalaineid asendama häirides keha funktsioone. Teisest valdkonnast näidet tuues: tuntud plastilisand PBA (bisfenool A) käitub mikroplastina meie veres kui hormoon ja põhjustab ülekaalu, viljatust, tujukust, väsimust ja muid hädasid. Usu mind, parem ära taha mürkaineid enda kehasse ringlema.

 

Tervise seisukohalt on üliolulised need 3 aspekti:

 

  • Piisava koguse mineraalainetega keha varustamine
  • Võimalikult vähe mürkaineid kehasse lubada
  • Piisavas koguses vee joomine

Lihtne eks ole. Kuid nii tulemuslik!

Fermenteeritud toidud ei asenda küll täielikult paastumist, aga aitavad siiski keha enda isepuhastumisprotsessidele kaasa.

 

Ja hinga kullake, hinga 🙂

70% jääkainetest väljuvad läbi kopsude välja hingates.

 

 

Loe ka artiklit biohäkkimise lihtsatest nippidest: 6 biohäkki, et aktiveerida iseenda uuendatud versioon

Eestimaise fermenteeritud köögiviljajoogi piimhappebakterite ja bifidobakteritega saad tellida e-poest ja osta poodidest. Vaata edasimüüjate listi SIIT.

www.ferla.ee